Mikä on paras puhelinliittymä lapselle?

Kun tulee aika ostaa puhelin lapselle, on lapsen puhelimen käytön erikoispiirteet otettava huomioon. Moni lapsen puhelimen käyttöön liittyvä riski on vältettävissä ostamalla oikeanlainen liittymä lapselle.

Lapsi saattaa tietämättään ostaa maksullisia applikaatioita ja palveluita netin tai eri mobiilipelien kautta. Lapsen puhelinliittymään kannattaakin aina laittaa esto maksullisille palveluille. Myös tietynlainen sisältö eri sivustoilla voi olla lapselle sopimatonta ja tähän on myös mahdollista asettaa rajoituksia. Hyvä teleoperaattori lapselle on sellaien, joka tarjoaa erikoispalveluita lasten tarpeet huomioon ottaen.

Jokaiselta kunnon puhelinoperaattorilta löytyy valikoimistaan halpa puhelinliittymä lapselle. Lapsen puhelimen käyttö ei ole vielä niin suurta kuin aikuisten ja enimmäkseen puhelinta käytetään vanhempien kanssa kommunikointiin ja mobiilipelien pelaamiseen. Edullisin puhelinliittymä lapselle määritetään liitymäpaketin kiinteän hinnan ja sillä saatavan datan, puheen ja tekstiviestien mukaan.

Kun valitset puhelinliittymän lapselle ota huomioon nämä seikat:

  1. Lapsille haitallinen sisältö hakuselaimissa:

Lapsen puhelimeen voi asettaa erilaisia turva-asetuksia. Puhelimeen voi asettaa esimerkiksi turvaselaimen joka estää lapsen pääsyn haitallisille nettisivuille.

  1. Lapsen liittymän hinta:

Lapsi usein käyttää puheaikaa ja tekstiviestejä vähemmän kuin aikuiset. Nuoret viestivät nykyään erilaisten applikaatioiden kautta ja puheminuutteja tärkeämpää lapselle on nettidatan käyttö. Lapsen nettidatan määrää kannattaa kuitenkin rajoittaa, riippuen lapsen iästä ja siitä kuinka paljon puhelimen käyttöä halutaan säädellä.

  1. Lapsen liittymän sopimuksen pituus

Lapsi usein vasta opettelee puhelimen käyttöä. Käyttötottumukset muuttuu nopeasti ikävuodesta riippuen. Siksi lapsen liittymän ehtoihin ei kannata sopeutua pitkiksi määräajoiksi. Onneksi nykyään puhelinoperaattorit harvemmin sitouttavat asiakkaitaan määräaikaisiin sopimuksiin.

  1. Ilmoita operaattorille että lapsen liittymää käyttää alaikäinen

Liittymä lapselle otetaan kuitenkin aikuisen nimen alle, tämän vuoksi on tärkeää ilmoittaa operaattorille, että liittymää käyttää lapsi. Näin lapsi välttyy suoramarkkinoinnilta, sillä se on laitonta alaikäiselle ja mahdollisissa väärinkäyttö tapauksissa tilannetta on helpompi selvitellä.