Puhelinarvostelu: Huawei Mate 20 Pro

 

 

 

 

 

Tekniset tiedot:

Näyttö: 6,39″, 3120 x 1440

Etukamera: 24 megapikseliä

Takakamera: 40 megapikseliä, tukee automaattitarkennusta

Tallennustilaa: 128 Gt

Suoritin: Kirin 980 8-ydinprosessori, 2xCortex A76 2.6GHz + 2xCortex A76 1.92GHz + 4xCortex A55 1.8GHz

Mitat: 157.8 mm x 72.3 mm x 8,6 mm

Paino: 189 g

Käyttöjärjestelmä: Android 9 sekä EMUI 9.0

Keskusmuisti: 6 Gt

Muistikorttipaikka: microSD, mahdollista liittää jopa 256 Gt

Videokuvaus: Älykäs kuvanvakain (AIS), super slow-mo -kuvaus(960fps), reaaliaikaiset videofiltterit

Sim-kortti: Nano-SIM

Dual SIM: Kyllä

IP-luokitus / suojaus: IP68

Liittimet: USB-C

Yhteydet: WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0

Verkko: 4G

Paikannus: GPS, Glonass, A-GPS

Sormenjälkitunnistin: Näytössä

Kasvojen tunnistus: Kyllä, 3D

Langaton lataus: Kyllä

Akku: 4200 mAh (pikalataus)

 

Puhelimen valmistaja Huawei Technologies Co Ltd on kiinalainen televiestintälaitteita valmistava yritys. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä, Longgang District piirissä, Guangdongin maakunnassa. Yhtiön on perustanut vuonna 1988 Ren Zhengfei. Huaweilla on toimintaa yli sadassa maassa ja 16 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta ympäri maailmaa.

Huawei Mate 20 Pro on älypuhelin vaativalle käyttäjälle

Mate 20 Pro on lokakuussa 2018 julkaistu Huawein lippulaivamalli. Laitteen ominaisuudet eivät kalpene minkään muun valmistajan vastaaviin malleihin. Puhelin tuntuu jämäkältä. Laite on suojattu kasvojen ja sormenjälkien tunnistuksella. Sen suuri akku ja nopea lataus pikalaturilla parantavat käytettävyyttä tien päällä. Puhelimen kamera on ehdotonta huippua. Ulkonäkö muistuttaa Samsungin ja Applen premium-luokan puhelimia. Kaartuva näyttö saa puhelimen tuntumaan ohuemmalta kuin se oikeasti onkaan.

Akku latautuu langattomasti ja nopeasti

Akun saa ladattua lähes täyteen kolmessa vartissa. Laite tukee myös langatonta latausta  Lisäksi Huawei Mate 20 Pro toimii laturina toiselle puhelimelle. Suunnittelijat ovat panostaneet laitteen virrankulutukseen ja tekoälyn ansiosta puhelin ei vie liikaa virtaa. Laitetta voi käyttää huoletta koko päivän aktiivisessa käytössä. Puhelimien akkujen kesto on aina harmittanut älypuhelimien käyttäjiä mutta onneksi pieniä hyppäyksiä parempaan tapahtuu jatkuvasti uusien puhelimien ilmestyessä. Mate 20 Pro:n omalla laturilla akun saa ladattua vajaassa tunnissa täyteen. Akussa on kapasiteettia on 4200 milliampeerituntia. Se on hieman enemmän kuin muissa Huawein laitteissa. Latausalustalla laite latautuu 15 watin teholla. Se voittaa esimerkiksin Applen iPhonen lataustehot.

Huawei Mate 20 Pro tarjoaa huippuluokan suorituskykyä

Puhelimen Kirin 980 -piiri on kahdeksanytiminen tehopakkaus pelaamiseen ja vaivattomaan puhelimen käyttöön. Huawein suorittamien testin mukaan Kirin 980:n suorituskyky on 75 prosenttia parempi kuin aiemmassa Kirin 970 -piirissä. Lisäksi virrankäyttö on parantunut aiempaan verrattuna 58 prosenttia. Tämä näkyy pidempänä akunkestona. Kirin 980 on joidenkin arvioiden mukaan yksi tehokkaimmista, ellei tehokkain piiri tällä hetkellä markkinoilla olevista ytimistä. Kirin 980 sisältää myös uuden Mali-G76-grafiikkasuorittimen. Peleissä tarvittava graafinen suorituskyky on jälleen ottanut askeleen kohti parempaa. Lisäksi akunkesto on parantunut noin 178 prosenttia grafiikkasuorittimen osalta, joten laitteen akunkesto esimerkiksi paljon virtaa vaativassa pelikäytössä pitäisi olla kohdallaan.

Kuvaaminen onnistuu Huawei Mate 20 Pro:lla laadukkaasti myös hämärässä

Takakamera on 40 + 20 + 8 megapikselin kolmoiskamera AI-kuvanvakauksella. Leican kamera tunnistaa automaattisesti usean samanaikaisen kuvauskohteen. Lisäksi hämäräkuvaus onnistuu mainiosti myös minimaalisessa valaistuksessa. 24 megapikselin etukamera ajaa asiansa nopeasti kuvia otettaessa.