Puhelinarvostelu: Honor 8X

 

 

 

 

 

 

 

Tekniset tiedot:

Näyttö: 6,5 tuuman FullView -näyttö

Resoluutio: 2340 x 1080 pikseliä ((397 PPI)

Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 (Oreo) EMUI 8.2

Suoritin: Huawei Kirin 710 -prosessori + GPU Turbo

Muisti: 64 Gt sisäinen tallennustila, 4 Gt käyttömuisti

Kamera: Takakamera on 10 + 2 megapikseliä, 16 megapikselin etukamera

Akkukapasiteetti: 3750 mAh

Yhteydet ja liitännät: Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac, 2,4/5 GHz), microUSB 2.0, Bluetooth 4.2, 3,5 mm audioliitäntä

NFC: Kyllä

Navigointi: GPS, GLONASS

SIM-kortin tyyppi: Nano-SIM

Mitat: 160,4 x 76,6 x 7,8 mm

Paino: 175 g

 

Honor on Huawein keskihintaisiin ja edullisiin älypuhelimia tarjoava tuotemerkki. Lisäksi Huawei Honorilla on valikoimassaan älypuhelimia, taulutietokoneita ja älykelloja. Tuotteet toimivat tyypillisesti Android- ja Emotion UI -käyttöliittymällä. Ensimmäinen Huawei Honorin tuote julkaistiin jo vuonna 2013. Huawei Technologies on kiinalainen yritys. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Shenzhenissä, Kiinassa. Huaweilla ja Huawei Honorilla on toimintaa jo yli sadassa maassa sekä lisäksi lukuisia tuotekehitysyksiköitä.

Honor 8X tarjoaa huippupuhelimen ominaisuuksia

Ensivaikutelma puhelimesta on vakuuttava. Lasinen kuori antaa tuntuman kalliista puhelimesta. Puhelin välkkyy tyylikkäästi valoa lasiselta pinnaltaan. Laite tuntuu jämäkältä ja sitä on ilo katsoa. Valitettavasti tyylikäs ulkonäkö tuo omat haasteensa, sillä laite tuntuu naarmuuntuvan todella helposti. Puhelinta ei siis kannata pitää esimerkiksi kolikoiden kanssa samassa taskussa. Jos hieman heikko kestävyys ei kuitenkaan haittaa, Honor 8X:sta saa itselleen oivan kumppanin. Puhelimen etualasta peräti 91 % on näyttöä. 6,5 tuumaa riittää aivan mainiosti elämyksellisiin peli- tai elokuvakokemuksiin. Laite on kevyt ja helppokäyttöinen. Honor 7:n ystävät tuntevat varmasti olevansa kuin kotonaan uusi Honor 8X kädessä. Honor 8X tarjoaa monia oivallisia ominaisuuksia:

  1. 20+2 megapikselin takakamera
  2. 16 megapikselin etukamera
  3. Tehokas kahdeksanytiminen Kirin 710 -piiri
  4. Tehokas 3750 mAh akku

Honor 8X:n järjestelmäpiirit ovat aiempaa nopeampia ja toimintavarmempia. Lisäksi ne mahdollistavat esimerkiksi HD-elokuvista nauttimisen sekä videoiden ja kuvankäsittelyn jouhevan muokkaamisen. Honor 8X:n  järjestelmäpiirejä tehostaa Huawein GPU Turbo -ominaisuus, joka on laitteiston ja ohjelmiston toisiinsa integroiva grafiikkakiihdytysteknologia. Puhelin on optimoitu erityisesti mobiilipeleille. Grafiikkapiirissä on nostettu suorituskykyä 130 prosentilla edelliseen mallistoon verrattuna.

Honor 8X:n mukana kulkee myös oivallinen kamera

Puhelimessa on Huawein itse kehittämä kamerasovellus, jonka Huawei on kehittänyt Leican kanssa. Kamerasovellus hyödyntää tekoälyä, joka tunnistaa automaattisesti kuvattavat kohteet. Lisäksi sovellus optimoi käyttäjän niin halutessa kuvausasetukset automaattisesti olosuhteiden ja ympäristön mukaan. Luonnollisesti myös manuaaliset säädöt onnistuu. Puhelimessa on myös valmiina asetukset esimerkiksi muotokuville ja panoraamakuvaukselle. Videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 1080p resoluutiolla, jolla saa jo todella näyttävää videokuvaa.

Honor 8X:n akku kestää aktiivista käyttöä

Honor 8 on suunniteltu hienon tarjoamaan käyttäjälle hieno katselukokemus 6,5-tuumaisella ruudulla. Onneksi akku on tehty kestämään, sillä uuden järjestelmäpiirin ansiosta virrankulutusta on saatu vähennettyä kolmasosa aiempiin malleihin verrattuna. Huawei Honor lupaa Honor 8:n akun kestävän normaalissa käytössä vajaat kaksi päivää ja raskaassa käytössä reilun päivän. Testijaksolla Honor 8 kesti aktiivisessa käytössä koko päivän täydellä akulla. Lähinnä valmiustilassa ollessa puhelin pysyi päällä jopa 5 päivää akun täydellä latauksella. Puhelimen akkua ei voi itse irrottaa.