Kännykkä Kiinasta

 

Moni on suunnannut katseensa kohti Aasian puhelinmarkkinoita ominaisuuksien ja edullisten hintojen perässä. Suomestakin on voinut saada jo pitkään kiinalaisen puhelintuotannon helmiä. Suoraan Kiinasta tilatessa voi kuitenkin säästää selvää rahaa pitkän pennin laadusta tinkimättä. Kiinasta tilatut puhelimet ovat pääsääntöisesti Android-pohjaisia puhelimia, joten niiden käyttö on luontevaa. Kieliasetukset saa yleensä vähintään englanniksi, joten sekään ei asetu esteeksi kiinalaisen laitteen hankinnalle. Joillekin valitettavan tutuiksi käyneet halvat puhelimet toimimattomilla käyttöjärjestelmillä ovat onneksi nykyisin historiaa. Netti mahdollistaa laaja-alaisen vertailun, jota kannattaakin hyödyntää ennen lopullista ostopäätöstä.

Kännykkä Kiinasta? Tilatessa kannattaa varautua ylimääräisiin maksuihin

Suomen tulli poimii silloin tällöin nettitilauksia tarkasteluun. Siinä tapauksessa Kiinasta tilatessa yli 22 euron tilauksiin tulee 24 % ALV päälle. Aina Tulli ei kuitenkaan syystä tai toiseta jaksa vaivautua tarkistamaan lähetyksen sisältöä tarkemmin, eikä ALV:ta tarvitse maksaa. Lisäksi jotkut kiinalaiset verkkokaupat myyvät tavaraa eurooppalaisista varastoistaan. Myöskään tällöin ALV:ta ei tarvitse maksaa. Tilaajan onneksi 24 % ALV on kohtuullinen ja valmiiksi edullisissa hinnoissa se ei nosta kokonaishinta Suomen hintojen tasolle.

Tilaa kännykkä Kiinasta ilman huolia

Kiinalaiset tuotteet eivät vielä tänäkään päivänä nauti suurinta luottamusta kestävyydestä. Onneksi kuitenkin tilanne on parantunut vuosien saatossa ja kiinalainen tuote voi kestää helposti vuosia. Joskus kuitenkin laite hajoaa ja sen takuuta joutuu käyttämään. Kiinalaisissa puhelimissa on yleensä vuoden takuu. Se ei kuitenkaan korvaa puhelimen hajoamista kovassa käytössä. Ongelma takuuasioissa voi olla puhelimen lähettäminen Kiinaan ja sen saaminen takaisin. Asian hoitamisessa voi mennä viikkoja tai jopa kuukausia. Lisäksi lähetetty tavara olisi hyvää vakuuttaa ja varustaa seurantakoodilla. Neuvottele tarvittaessa myyjän kanssa, todennäköisesti he haluavat sinun tilaavan heiltä uudestaankin ja auttavat mielihyvin ongelmatilanteissa.

Muista vertailla taajuudet

Kiinassa on käytössä osittain eri matkapuhelinverkkotaajuudet kuin Suomessa. Kannattaa varmistaa, että kiinalaisesta älypuhelimesta löytyy ainakin suomalaiset 3G- ja 4G-taajuudet. Siinä tapauksessa netti toimii riittävällä nopeudella myös katvealueiden läheisyydessä.

Kännykkä Kiinasta – mikä valmistaja on paras?

Huawei, Honor ja ZTE ovat jo tuttuja ja turvallisia merkkejä Suomessa. Niiden lisäksi Kiinasta myydään muuan muassa seuraavia merkkejä:

  • Oukitel
  • Oppo
  • LeEco
  • Zopo
  • Elephone

Xiaomi on myydyin valmistaja Kiinassa. Se nähdään Kiinassa jopa Samsungin ja Applen haastajana. Xiaomi ei välttämättä ole kuitenkaan edullisin valmistaja, joten vertailu on paikallaan.

Mistä verkkokaupasta tilata?

Kiinalaisia kauppapaikkoja on verkossa lukuisia. Jos suomalainen asiakaspalvelu tuntuu tärkeältä, niin e-ville.com on varma valinta. Se on suomalaisomistuksessa oleva firma, jolla on vankka kokemus kiinalaisten tuotteiden maahantuonnista ja myynnistä. E-ville.com tarjoaa suomenkieliset tuotekuvaukset, maksutavat sekä mahdollisissa takuuasioissa täysin ilmaisen palautuksen. Valitettavasti hinnat ovat korkeammat kuin muissa kiinalaisissa verkkokaupoissa. Toisaalta osa puhelimista on saatavilla myös Suomen varastolta.

AliExpress on monelle tuttu kauppapaikka. Se on toiminut alalla jo vuodesta 2010. Se tarjoaa myös kiinalaisia puhelimia laidasta laitaan. Toimitus on yleensä nopeaa ja hinnat alhaalla. Osto hoidetaan myyjän kautta AliExpressin toimiessa välittäjänä.

GearBest on elektroniikkaan keskittynyt verkkokauppa, joka myy myös kiinalaisia puhelimia. Etuna GearBest:ssa on, että sillä on tuotteita saatavilla myös Euroopan Unionin alueella. Tällöin kuljetus on nopeaa ja edullista. Myöskään lisämaksuja ei tule suoraan EU:n alueelta tilatessa. GearBest:lta löytyy yleensä halvimmat hinnat.